Hvilket materiale er bedre, PET eller PP?

Sammenlignet med PET- og PP-materialer vil PP være mere overlegen i ydeevne.
1. Forskellen fra definitionen
KÆLEDYR(Polyethylenterephthalat) videnskabeligt navn er polyethylenterephthalat, almindeligvis kendt som polyesterharpiks, er et harpiksmateriale.7d7ce78563c2f91e98eb4d0d316be36e
PP(polypropylen) videnskabeligt navn er polypropylen, som er en polymer dannet ved additionspolymerisation af propylen, og er en termoplastisk syntetisk harpiks.75f2b2a644f152619b9a16fef00d6e5c
2.Fra karakteristika af forskellen
(1) PET
①PET er en mælkehvid eller lysegul højkrystallinsk polymer med en glat og skinnende overflade.
②PET-materiale har god træthedsbestandighed, slidstyrke og dimensionsstabilitet, lavt slid og høj hårdhed, bøjningsstyrke på 200 MPa og elasticitetsmodul på 4000 MPa.
③PET-materialet har fremragende høj- og lavtemperaturmodstandsevne, som kan bruges i lang tid i temperaturområdet 120 °C og kan modstå høje temperaturer på 150 °C til kortvarig brug og lav temperatur på -70 °C C.
④ Ethylenglycol, der bruges til fremstilling af PET, har lave omkostninger og høje omkostninger.
⑤PET-materialet er ugiftigt, har god stabilitet mod kemikalier og er modstandsdygtigt over for svage syrer og organiske opløsningsmidler, men det er ikke modstandsdygtigt over for nedsænkning i varmt vand og alkali.
(2) PP
①PP er et hvidt voksagtigt materiale med et gennemsigtigt og let udseende.Det er den letteste form for almindeligt anvendte harpikser.
②PP-materiale har fremragende mekaniske egenskaber og god varmebestandighed, og den kontinuerlige brugstemperatur kan nå 110-120 °C.
③PP-materiale har fremragende kemisk stabilitet og interagerer ikke med de fleste kemikalier undtagen stærke oxidanter.
④PP-materiale har højere smeltetemperatur og trækstyrke, og filmens gennemsigtighed er højere.
⑤PP-materiale har fremragende elektrisk isolering, men det er let at ælde og har dårlig slagstyrke ved lav temperatur.
3. Forskelle i brug
PET er meget udbredt, såsom spinding til polyesterfiber, det vil sige polyester;som plastik kan det blæses i forskellige flasker;som elektriske dele, lejer, gear mv.
PP-materiale er meget udbredt til fremstilling af injektionstøbeprodukter, film, rør, plader, fibre, belægninger osv., samt husholdningsapparater, damp, kemikalier, byggeri, let industri og andre områder.


Indlægstid: 13. september 2022